Familia: pai traballaba na curtidoría Harguindey, despois no muíño de Picaños, primeiro
muíño eléctrico de Santiago, máis tarde construíu o forno que existe actualmente en Rúa
Ponte do Sar.
Economía familiar: forno, bois para transporte, venda de trigo e de patacas. Leira
traballada por xornaleiros. Animais: vacas, galiñas, coellos e porco. As mulleres vendían o
excedente na praza. Muíño na casa do río para millo e trigo.
Lecer: xogos da infancia, os nenos xogaban na rúa pola zona de Castrón Douro e de Sar,
tamén no campo.
Educación: escolas do barrio para nenos, escritura e matemáticas eran as principais
materias; ingreso ao instituto; abandono escolar.
Oficios: aprendiz de albanel aos 13 anos, conductor voluntario no exército e
posteriormente conductor en aeroporto; irmán ebanista.
Festas e bailes: descripción e comparativa coas de agora; comida típica; o matrimonio
coñeceuse nunha festa.
Alimentación: comida diaria; escaseza de produtos, pero non se pasaba fame. Culivábase
na leira.
Emigración: unha irmá e un irmán emigraron; os galegos emigrados paseaban polo barrio
dando mostra de riqueza, a realidade cando retornaban aos países da emigración era
outra.
Vivenda: varios cambios de domicilio na mesma rúa; construción e remodelación de
varias vivendas; construción do forno e a leñeira; moitas vivendas se remodelaban sen
licencia.
Socialización: homes na taberna, mulleres en cadeiras cara a rúa.
Servizos: peche de tabernas por falta de aparcamento; tendas de todo tipo no barrio.
Vida asociativa: presidente da asociación folclórica de Sar; labor do cura.
O barrio: descrición; cambios e xente nova. Exceptuando algún conflito cun veciño,
senten o barrio como unha familia.